Circulaire mode

Wij willen zorgen voor de planeet waar onze kinderen in zullen opgroeien en dat toekomstige generaties net zo kunnen genieten van moeder aarde als wij dat kunnen. Om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame wereld, willen we investeren in een circulaire economie waarin natuurlijke hulpbronnen op een slimme manier worden gebruikt en hergebruikt. 

Onze doelen

Verantwoorde & duurzame resources: duurzame resources slim gebruiken en hergebruiken

Circulaire fashion: richting een circulaire economie met minimale verspilling

Het minimaliseren van waste: slimme oplossingen voor verpakkingen en logistiek

 

Duurzame resources &
minimaliseren van waste

Verantwoorde & duurzame resources 
Onze focus ligt op het optimaal gebruiken van (duurzame) resources. Als fashion bedrijf zoeken we continu naar innovatieve en duurzame materialen om te gebruiken in onze producten. Ook in het verpakken van onze producten streven we naar het optimaliseren van resources en om de druk op grondstoffen zo laag mogelijk te houden. Duurzame resources voor een duurzame(re) keten.

Het minimaliseren van waste
Voor het verzenden van pakketten uit het centrale Nine & Co. warehouse wordt sinds 2014 uitsluitend gebruik gemaakt van gecertificeerd karton (FSC keurmerk) en 100% gerecycled plastic. 

De productverpakkingen en hangtags worden gemaakt van gerecycled en biodegradable papier en inkt en brand labels van gerecycled polyester. We streven naar het minimaliseren van het aantal retour zendingen. Mocht een artikel toch retour komen, wordt deze verpakt in polybags van afbreekbaar gerecycled polyurethaan. POS materialen worden uitsluitend gedrukt door drukkerijen die in bezit zijn van het FSC certificaat.

Daarnaast worden alle afvalstromen van ons hoofdkantoor in Lelystad gemonitord en gerecycled of ingezet voor het genereren van (duurzame) energie.

Circulaire fashion

Wij geloven in ‘circulaire fashion. Onze visie is om toe te werken naar een circulaire economie, waarin verspilling tijdens de productie, de verkoop en het gebruik van onze kleding wordt geminimaliseerd. Wij realiseren ons dat de overgang naar een circulaire kledingindustrie een enorme uitdaging is, en vraagt om nieuwe samenwerkingsverbanden en duurzame innovaties. Door middel van kleine stappen hopen we hier een bijdrage aan te leveren: zo maken we steeds meer gebruik van gerecyclede materialen in onze kleding, zoals gerecycled polyester, proberen we onze consumenten te helpen duurzamer gebruik te maken van onze kleding en promoten we een zo lang mogelijk leven voor ieder item dat de winkel verlaat.