Duurzame fashion: tips

Wat kan jij doen om bij te dragen aan een Happy World? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken! Daarom een aantal tips om jouw impact te verkleinen en de levensduur van jouw favoriete fashion items te verlengen.

 

Kies eerlijke merken

Koop merken die mooie spullen maken en zo goed mogelijk met mens, dier en milieu omgaan. Gelukkig zijn er hier steeds meer van. Vraag merken ook over hun duurzaamheid activiteiten. Wij vertellen ook graag waar wij allemaal mee bezig zijn.

Koop Slim

Denk na voordat je iets aanschaft. Stel je zelf de vraag: Past het goed? Voel ik me er geweldig in? Investeer in goede items, en kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Kleding met een hoge kwaliteit en een langdurig ontwerp zijn essentieel voor het bouwen van een duurzame garderobe. En vroeg of laat als de kleintjes hun kleren ontgroeien, is een goed stuk kleding altijd al gewenst door iemand anders.

Was beter

Was minder, zo koud mogelijk, strijk niet, gebruik duurzaam wasmiddel, hang in de badkamer als je doucht in plaats van naar de stomerij te brengen. Onze nazorg voor onze kleren heeft vaak meer impact op het milieu dan de productie en distributie samen, dus dit maakt echt uit. Voor veel kledingstukken is de waszak niet waar ze moeten zijn. Hang kleding uit aan een rek en laat de lucht zijn magie doen.

Go Organic

Alle stoffen geven microvezels vrij in de was. Het probleem is dat microvezels in synthetische weefsels niet biologisch afbreekbaar zijn. Deze plastic vezels komen uiteindelijk terecht in onze oceanen die door de voedselketen reizen. Op de lange termijn zijn organische materialen dus niet alleen beter voor het milieu in het algemeen, maar ook voor alles dat leeft op deze planeet.

Repair & Rewear

Geef je kleding een tweede kans door hardnekkige vlekken of gaten te bedekken met overgebleven stof of patches. Wanneer het tijd is om afscheid te nemen – recycle, verkoop of schenk uw kleding aan een organisatie. Daardoor help je ook nog eens de vuilnisbelt slinken.

nl_NLDutch